Wat zondag een prachtige en zonovergoten 2e oriënteringswedstrijd had kunnen zijn op het Stroese Zand, is een gitzwart evenement geworden.

Onze vereniging OLV MINOR organiseerde zaterdag 27 en zondag 28 oktober de 2 Daagse van Noord-West Veluwe. Rutger Tollenaar is gisteren tijdens het lopen van zijn wedstrijd in de categorie Heren 21 Elite, onwel geworden en later overleden. Verschillende andere deelnemers hebben hun wedstrijd gestaakt en hebben hulp verleend tot de medische diensten ter plaatse waren en het overnamen. Dit heeft echter niet mogen baten.

Rutger was sinds 1 september 2017 lid van onze vereniging en hebben we in die korte tijd leren kennen als een jonge en getalenteerde atleet. Met veel enthousiasme nam hij aan oriënteringswedstrijden deel om in de oriënteringsloop sport nog beter te worden. Ook was hij een gewaardeerd vrijwilliger om onze wedstrijden mogelijk te maken. Wat een gemis…

Onze gedachten gaan uit naar de dierbaren die Rutger achter laat. Een 30 jarige atleet die in de kracht van zijn leven bij dierbaren is weggerukt, is een niet te bevatten verdriet. Wij wensen hen heel veel sterkte toe om dit verschrikkelijke en onbegrijpelijk verlies te kunnen dragen.

Het bestuur van OLV MINOR,
Birgitta Verbeek, Dorine de Vries-Sala, Robert van der Hulst en Frank Mensink